02.-03.12 – Ringokris Leedus näitustel.
Laupäeval oli Ringokris Melian Orellana tõu parim juunior ja Ringokris BIS-2 kasvataja.
Pühapäeval: Reval Dream Esprit – tõu paim ja sellega ka Leedu ja Balti tšempion. Ringokris Melian Olimar oli tõu parim juunior ja sai Leedu juuniortšempioniks.

Ringokrisi kasvandikud ja sõbrad koos oma pererahvaga – alati rõõmsad! Ringokris progeny and friends with their owners – always merry! Vasakult: Hunny, Mirell, memme, Alvin ja Emma, seisab Siim, Lana, Evelin ja Bessy, seisab Ülle ja Ruudi, seisab Eeva, Olku, Suusu ja seisab Margit

14. oktoobril sai Ringokrisi O-pesakond 1-aastaseks. Sel puhul saadi vihma trotsides kokku Vään-Jõesuu rannas. Fotojäädvustus on SIIN

8. oktoober: kui koerad saavad mere äärde

24. september: rahvusvaheline näitus Tallinnas. Tenfield Tori (Alvin) oli TP veteran ja parima isase valikus 4-s. Videopildis 

Tema tütar Ringokris Melian Orellana oli juuniorklassis 3s ja SK, poeg RM Olimar tundis end lihtsalt vabalt.

10. ja 11. september – Haapsalu näitused:

Ringokris Melian Olimar  (Tenfield Tori x Ringokris Kernow Tindomerel) sai Eesti juuniortšempioniks).
Meie Benito ehk Mareluna Historia de un Sueno (Aramis de Blond Sugar x Luna Rossa de Ria Vela) sai viimasevajaliku serdi Eesti tšémpioni tiitli jaoks, kuid vajab veel jahikatset, mille ta kindlasti soorutab!
Sama ka  Ruudi ehk Ringokris Kernow Thorondoriga (Sirocco de la Charola x Tramin Rhyanna), kes vajab jahikatset tiitliks, kuid serdid on käes!
Alvin (Tenfield Tori) oli TP veteran mõlemal päeval.

2. septmeber: Ringokris Luige rahvuslikul näitusel võitmas järglaste klassi

26.08. – jahikoerte päev Palmses. Priidik (Reval Dream Esprit) näitab retriiveri tööd. Video

Vaatamata vihmale, olid meil suurepärased tulemused:

Ringokris Melian Olimar võitis isaste  juuniorklassi ja juuniorserdi, VSP juunior ja parim isane koer 4.
Ringokris Kernow Thorondor: parim isane 2
Mare Luna Historia de Un Sueño – suurepärane, sert, parim isane, VSP
Trebell Ticket To Ride: parim isane veteran 2, parim isane 5
Tenfield Tori – parim isane veteran, parim isane 3, VSP veteran
Ringokris Viva Perla – juuniorklassi suurepärane 3
Ringokris Melian Orellana – juuniorklassi suurepärane 4
Ringokris Kermow Tinuviel – parim emane 3
Björkbo Gullviva – parim emane veteran 2, parim emane 4

Vasakult Tõnu ja oma järglastega uhkeldav Alvin, CH Tenfield Tori; järgmisena meie tiimi värskeim liige Märten koos Olku, Ringokris Melian Olimariga (nagu näha, siis tegemist on händleriga, kes on sündinud talent: ta oli nimelt esimest korda ringis); edasi mina ja Lana, Ringokris Melian Orellana ja viimasena Heili koos Hannaga, Cantrygold Yuhanna Ringokris, kes, naasnuna pikalt võistluspausilt ja taastununa raskest haigusest, võitis eile oma ainsa vajaliku serdi. Tänan, Kadi Haljand, suurepärase fotojäädvustuse eest!

 19. august– retriiverite erinäitusel oleme väljas suurema tiimina.

Tenfield Tori (Alvin) oli näitusel eriti lustakas, tahtis palli mängida ega seisnud rahulikult paigal. Kohtunik Heather Morrison Austraaliast kirjeldas teda nii: “Ilus poiss, maskuliinne pea, ilus ilma. Suurepärane tume silm ja täiuslik pigment, õige hambumine, hea kuju. Suurepärased ees- ja tagajäsemed, hoiab liikudes seljajoont paigal, hea saba asetus.”

Alvini poeg Ringokris Melian Olimar võistles esimest korda juuniorklassis. Kohtunik Heather Morrisoni arvamus: “Ilus poiss tugeva, meheliku peaga. Tume silm, hea pigment, lühike sirge selg, kompaktne koer. Esiosa pisut lõtv. Hea rinna sügavus. Suurepärased tagajäsemed. Väga heas karvas.”

Alvini tütred Ringokris Melian Odetta, Ringokris Melian Orellana ja Fideli tütar Ringokris Viva Patricia olid samuti esmest korda ringis. Orellana kohta (teiste kirjeldusi mul ei ole) ütles kohtunik: “Kena tüdruk, pisut madala kõrva asetusega. Seisab hästi, suurepärase pikkusega kael, mis sulandub hea asetusega õlgadesse ja tugevasse selga. Rõõmus liikuja, katab maad hästi.”

Fideli teine tütar Ringokris Viva Perla aka Telma Tõnuga ringis. Heather Morrison arvas: “Rõõmsameelne tüdruk karvavahetuse ajal. Lühike kompaktne kere, kuid vajab enam nurki ees ja taga ning tugevamat rinnakut. Seljajoon on hea, kuid madal laudjas rikub seljajoone siluetti koera liikumisel.”

Meie O-pesakonna ema Ringokris Kernow Tindomerel aka Mirell näitusel. Kohtunik arvas: “Kompaktne, kuldne tüdruk, säravas ja kaunis seisundis, rõõmus liikuja hea jalgade asetusega. Eelistaksin enam õlavart ja nurgistust ning pikemat kaela. Seisab hästi, näidates head roidekaart ning sügavat rinnakorvi. Lühike tugev nimme, head tagajäsemed. Rõõmus, armas koer.”

Mareluna Historia de un Sueno aka Bennito valiti välja parima liikuja võistlusele. Heather Morrison kirjeldas teda järgmiselt: “Igas mõttes mõõdukas. Maskuliinne pea, hea silm ja pigment. Pisut lühike kael. Eelistaksin paremat esinurka. Hea roidekaar ja rinna sügavus. Hea seljajoon ja saba asetus. Rõõmus liikuja, katab maad hästi.”

14. august – Ja siin oleme me Priidikuga (Reval Dream Esprit) üdini uhked oma saavutuste üle. Kogu võistlus oli hullem kui ameerika raudtee, kuid mul oli võrratu partner, kes sooritas kolm harjutust maksimumtulemusele. Vaid paarisujumisega kaotasime hulga punkte, ja süüdistada saan selles vaid iseennast – küll oli süüdi tugev tuul, märg vesi (mis päästevesti seljast viia püüdis) ja mis seal ka salata – mu enese vähene ujumisoskus.

Me oleme ääretult uhke Priidiku üle, kes napid kaks kuud tagasi kaotas igasuguse väärikuse vett nähes, kuid eile kuulsime kohtuniku poolt kiitust: koer oli kogu võistluse ajal koerajuhi tugeva kontrolli all.

Super koer oled, Priidik! Super treener oled, Aili Kivinurm!

Aitäh Margman Zeppelin ja Tiit Kruusmaa toetuse eest!

Niisiis tulemus: Veepääste võitlustel 90 punktiga (100-st) tubli 1. koht.

17. juuli – Tenfield Tori (Alvin) – Balti veterantšempioni tiitel kinnitatud!

16. juuli Benito leidis oma kutsumuse – osaledes täna Eesti Hurtade Liidu Match Showl Maastikujooksus saavutas ta 330 m pikkusel rajal maksikoerte hulgas 56 punktiga 60-st esimese koha!

Sellal kui Benito mehetegusid tegi, oli mul au olla koeraspordiklubi Delta korraldatud rahvuslikul veepäästevõitlustel abiliseks.
Oli tore, sõbralik ja vahva päev, kus sai näha sooritusi veepääste võistluse kõigis kolmes klassis.Osalesid Labradori retriiverid, landseerid, njufaundlandi koerad ja siledakarvaline retriiver, kohale tuldi Eestist, Soomest ja Venemaalt Oli nii õnnestumisi ku ebaõnnestumisi, kohtunikutööd tegi meie oma Aili Kivinurm.
Kinnitust sai, et veepäästega ei ole alustada kunagi hilja – tublid koerad võistlesid igas vanuses ja igas klassis.

10. juuli – kui kodus on 9 koera…

9. juuli – Sauga näitus Ringokris Viva Paloma saab juuniorserdi, on VSP juunuor ja parim emane 4

5. juuli – Freddy (Ringokris Viva Placido) on sõpradel Vääna-Jõesuus külas

18.06 Ringokrisid Luige näitusel: Ringokris Kernow Tindomerel: SP, SK, parim emane 3! Mare Luna Historia De Un Sueno: SP; SK, sert, parim isane 4! Tenfield Tori SP, SK, TP Vet, parim isane 3, BIS Vet 3!

11.06 Milline suurepärane päev Vanamõisa rühmanäitusel! Kogenud ja asjatundlik kohtunik Moa Persson Rootsist hindas meie koeri tugevas konkurentsis eriti kõrgelt!
Fidel, Vanilla Ice Del Valle De Pielagos, suurepärane, koos väga meeldiva kirjeldusega (saaks vaid selle saba korda 😀 )

Paloma, Ringokris Viva Paloma, väga hea koos väga asjaliku, lootustandva ja õiglase kirjeldusega.

Alvin, Tenfield Tori – suurepärane, serdikandidaat, parim isane 2 ja parim vastassugupoole veteran.

Ruudi, Ringokris Kernow Thorondor – Suurepärane, serdikandidaat, parim isane 3 ja EstSert! Eriti meeldivaks tegi Ruudi tulemuse asjaolu, et SKd jagus täna vaid kolmele isasele koerale kümnest!

Ja kirsiks koogile: meie kullake Mirell, Ringokris Kernow Tindomerel: Suurepärane, serdikandidaat, parim emane 3 ja EstSert! Vaid 8 kuud pärast 9 kutsika ilmale toomist ja üles kasvatamist võistleb Mirell vapralt nii avaklassi kui kasutusklassi kaunite koertega, saades oma ainsa vajaliku serdi! ( 12 koerast vaid 4 said serdikandidaadiks)

04.06 – Nädalavahetusel oli pikuke näitusemaraton – kolmest võimalikust näitusest väisasime vaid kahte, ja seega oli ka meie kodu täis toredaid külalisi. Tipphetkel lugesime kokku 11 (loe: üksteist) koera, üks kass ja viis inimest. Poseerivad Lana (Ringokris Melian Orellana) ja Telma (Ringokris Viva Perla).

20.05 – Ringokris Melian Odessa BOB puppy in Ukraine

14.05 Kiri Saksamaalt: noor isane Ringokris Viva Primeiro (Peter), kes elab kuldsete kennelis Ivy Paradise, on õnnelik ja terve. Ta pole mitte üksnes ilus, vaid tal on ka vaimustav iseloom ja suurepärane liikumine. Marion on õnnelik, et ta elab nende juures.

13.05 – hetki jahikoerte näituselt Säreveres:
Alvin 
Juuniorid Olimar ja Othar ringis 

14.2 – Tänase sõbrapäeva tegi hooldusravikliinikus eriti päikeseliseks meie patsientide suurim sõber – 8-aastane siidpehme karvaga koerapreili Rianna. Rianna on teraapiakoer, kes käib meie hooldusravi patsiente regulaarselt külastamas, tuues oma kohalolekuga nende päevadesse palju rõõmu ning silmadesse sära. Rianna naudib sooje paitusi ja häid sõnu, mida ta saab meie patsientidelt kuhjaga.
Suur aitäh, Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing, südantsoojendava koostöö eest. Rõõmsat sõbrapäeva!

28.1 – Olivia mängib Brutusega https://www.youtube.com/watch?v=u4T8LseqJMk

16.1 – Rianna sai lugemiskoeraks. Meil on väga hea meel teatada, et meie teraapiakoeratiim Inga Sild ja Rianna ( ID:Est2016047 ) on saanud lugemiskoerte programmis osalemiseks väljaõppe ning toetavad alates jaanuarist Haabersti Gümnaasiumi keelekümbluse kassi lapsi eesti keeles ettelugeme harjutamisel. Raamatukogu töötaja Niina Rock aitab valida õige raamatu, hoolitseb, et Riannal oleks joogivett ja et ettelugejad õigeks ajaks klassist raamatukogusse jõuaksid.
Hästi palju indu ja rõõmsaid hetki teile!

8.1. Täna oli meie O-pesakonna teine vaktsiinipäev. Me oleme väga uhked ja õnnelikud, et kõik meie Eestis elavad kasvandikud leidsid aega tulla sünnikoju vaktsineerimisele. Väikese metsamatka käigus oli kutsikatel lõbu laialt.
Väike ülevaade: https://goo.gl/photos/34dAFeHUzh5yvxof7

6.1 Hüvasti, Pacho. Nüüd jooksed sa seal, kus lahtiseid kaevuluuke ei ole ja vanaisa Carlo valvab su järele.
Ringokris Viva Pacho 09.08.2016-06.01.2017

6.1. Othar ja Olivia on teinud juba mitu aega nn “kuiva trenni” .Täna läksime esimene kord metsa, kaasas mõned dummid ja tiivad. Tiibadeni me täna ei jõudnud, aga dummitöö sai üles võetud https://goo.gl/photos/umJRBv8i1V6aLtDh8

5.1 Olivia ja Othari metsajalutuskäik
https://goo.gl/photos/r8vxhj86hxwxGVH67